MARKER INFORMATIKA KFT.

Pro Graphics+ Gold Partner

Információ: (+361) 459-6080

EPSON SureColor SC-T3200-PS, SC-T5200-PS és SC-T7200-PS

Plakát, térkép és tervrajz nyomtatók 610mm (T3200-PS) 914mm (T5200-PS) és 1118mm (T7200-PS) nyomtatási szélességben

A T3200-PS, T5200-PS és T7200-PS modellek műszakilag megfelelnek az Epson SureColor SC-T3200, T5200 és T7200 alap modelleknek kibővítve hardveres Postscript printszerverrel.

Epson SureColor SC-T7200-PS

Eltérés az EPSON SureColor SC-T3200, T5200 és T7200 alap modellekhez képest
A Postscript printszerverrel érkező változatok műszakilag 100%-ban megegyeznek az alap változatokkal. Ezért az alap modellek később is bármikor bővíthetőek az opcionálisan is megvásárolható hardveres Postscript egységgel. De utólag megvásárolva 20%-al többe kerül, mintha gyárilag a nyomtatóval együtt rendelték volna.

Mi van a csomagban?
- A hardveres Postsript printszerver egységben 2db 1,6GHz sebességű processzor dolgozza fel a nyomtatási feladatokat
- Az egység tartalmazz egy 320GB kapacitású merevlemezt is. Ezt átmeneti memóriának is használja a nyomtató a feladatok feldolgozása közben. De az egyszer már kinyomtatott anyagot el is lehet menteni ide. Az elmentett munkákat 1 - 99 példányban lehet újra nyomtatni a nyomtató menűjéből beállítva.
- A hozzáadott telepítő lemez tartalmaz Postscript nyomtató driver-t Windows és MAC operációs rendszerekhez. Továbbá Windows alatt telepíthető egy Hot folder alkalmazás is. Erre elég csak ráhúzni egérrel a nyomtatandó feladatot és az előre definiált beállításokkal automatikusan feldolgozásra, illetve nyomtatásra kerülnek.

Miben különbözik a Windows-os Postscript driver a standard Windows drivertől?
A Postscript driverben RGB színkezelés mellett be lehet állítani CMYK emulációt is a leggyakoribb nyomdai szabványok szerint.
A standard Windows driver csak RGB színprofilokkal tud dolgozni.
A Postscript driver használata esetén a nyomtatási feladat feldolgozását a nyomtatóban lévő Postscript printszerver végzi.
A standard Windows driver használata esetén a nyomtatási feladat feldolgozása a számítógépen történik.

Milyen gyakorlati előnyökkel jár a Postscript driver használata?
- Mivel a feladat feldolgozása a nyomtatóban történik, a feladat átküldése után a számítógépünk erőforrásai tehermentesülnek.
Ez különösen nagyobb munkacsoportok esetén lehet érdekes, ahol egy időben párhuzamosan többen is küldhetnek nyomtatási feladatot a nyomtatóra, de ettől nem marad hosszú ideig várólistán a feladat egyik számítógépen se.
- Nagy méretű állományok, különösen hosszú panoráma képek nyomtatása közben nem kell attól félni, hogy a Windows nem tudja feldolgozni a feladatot és a néhány méter után lemarad a kép vége.
- Amikor egy feladatból sok példányt kell kinyomtatni, szintén megtelhet a Windows átmeneti puffer, viszont a Postscript printszerver garantáltan hibátlanul fogja kinyomtatni az összes oldalt.
- Kiadványszerkesztő programok használata esetén (pld. CorelDraw, QuarkXPress, Adobe Illustrator) gyakran szükség lehet CMYK színkezeléssel történő nyomtatásra. Ezt csak a Postscript driverből tudjuk elvégezni.

Gyakran feltett kérdések:
Gyorsabb a nyomtatás a Postscript driver használata esetén?
Nagyon régi, kevés memóriával és lassú processzorral rendelkező számítógép használata esetén, akár gyorsabb is lehet.
De egy korszerű átlagos teljesítményű számítógép használata esetén a Windows driver használatával gyorsabb a nyomtatás, mivel a nyomtatás megkezdéséhez ott nem kell megvárni amíg a teljes nyomtatási feladat letöltődik a nyomtató memóriájába, a Windows driver kis adat puferrekkel azonnal megkezdi a nyomtatást.
A hardveres RIP jobb mint a RIP szoftverek?
A nagy szoftver fejlesztő cégek RIP szoftverei számos kiegészítő funkcióval rendelkezhetnek amit nem tud a hardveres RIP (pld. feladatok összerendezése a tekercspapírra), ugyanakkor a szoftver licencek általában kliens alapúak, tehát annyi számítógépre kell megvásárolni, amennyiről nyomtatni szeretnénk. A hardveres RIP esetén korlátlan számú számítógépről nyomtathatunk a nyomtatóra.

 

 

 

Lényeges jellemzők

  • UltraChrome XD pigmenttinták: ragyogó élénk színű plakátok és tökéletes mély fekete szín
  • TFP PrecisionCore nyomtatófej: Kiegyensúlyozott eredmény és kiváló minőségű, megbízható nyomtatás
  • Alacsonyabb költségek: Nagy kapacitású tintapatronok a hosszabb üzemidőhöz, kisebb teljesítményfelvétel
  • Egyszerű használat: Jól áttekinthető LCD kezelőpanel

Ajánlott opcionális kiegészítők

  • Epson CoverPlus 3 évre kiterjesztett helyszini garancia

Ajánlott opcionális szoftverek

  • AutoCAD LT: CAD tervezéshez és nyomtatáshoz
  • Adobe Lightroom: fotó nyomtatáshoz és RAW file konvertáláshoz
  • efi Fiery XF RIP szoftverek: Proof nyomtatáshoz
  • Mirage by DINAX: Kiterjsztett nyomtatási funkciók Adobe™ Photoshop™, Adobe™ Photoshop™ Elements, Adobe™ InDesign™, Adobe™ Illustrator™ és Adobe ™ Lightroom szoftverekhez. Pld: ICC profil készítés, bármilyen hosszú panoráma nyomtatás.

Ajánlott nyomathordozók