MARKER INFORMATIKA KFT.

Pro Graphics+ Gold Partner

Információ: (+361) 459-6080

EPSON SureColor SC-T5200D és SC-T7200D

Plakát, térkép és tervrajz nyomtatók 914mm (T5200D) és 1118mm (T7200D) nyomtatási szélességben

A T5200D és T7200D modellek müszakilag megfelelnek az Epson SureColor SC-T5200 és 7200 alap modelleknek kibővítve második automata tekercspapír adagolóval.

Epson SureColor SC-T7200D

Eltérés az EPSON SureColor SC-T5200 és 7200 alap modellekhez képest
Más állványzattal és médiatartóval érkeznek az SC-T5200D és 7200D modellek, annak érdekében, hogy fel lehessen szerelni a második automata lapadagolót és hozzá lehessen férni kényelmesen használat közben. Ezért az alap modellek később már nem bővithetőek a második tekercsadagolóval. Gyárilag kell a 2 tekercses változatot rendelni, amennyiben szükség van az ebből fakadó többlet szolgáltatásokra.

Automatizált funkciók a második tekercsadagoló segítségével
A két automata tekercsadagolós modellek esetén is megmarad a már megszokott módon, egyesével történő vágott papír adagolási lehetőség, valamint vastag kartonpapírokhoz (1,5 mm-ig) az egyenes papír út használata. Ugyanakkor mindkét automata tekercsadagolóba elő lehet fűzni 1 - 1 db tekercspapírt, melyek között a nyomtató automatikusan tud váltani a nyomtatóra küldött feladat mérete, a papír típusa továbbá az első tekercs papír lefogyása alapján. Ezek a funkciók nagyban segítik a párhuzamos munkavégzést munkacsoportok esetén.

Automatikus váltás a tekercspapírok között a nyomtatási feladat mérete alapján
Amennyiben mind a két automata tekercsadagolóba ugyanazt a típusú, de eltérő méretű tekercspapírt fűzünk be, a nyomtató képes a nyomtatási feladat mérete alapján a legkisebb papír veszteségel járó tekercspapírra nyomtatni. Pld.: Az egyik adagolóba A2-es tekercspapír van befűzve a másik adagolóba A0-ás tekercspapír. Amennyiben az a feladat, hogy A2-es tervrajzot kell kinyomtatni, akkor a nyomtató automatikusan a keskenyebb A2-es tekercsre fog, de amint egy nagyobb méretű pld. A1-es nyomatot kell kinyomtatni, akkor a szélesebb A0-ás tekercspapírra fog nyomtatni. A nyomtató driverben azt is be lehet állítani, hogy legyen-e automatikusan beforgatva a nyomtatási feladat. A példánkban szereplő A1-es nyomatot ez esetben fekvő elrendezésben nyomtatná az A0-ás tekercspapírra. Így minimalizálhatóak a papír veszteségek, továbbá a vágást igénylő utómunkálatok.

Automatikus váltás a tekercspapírok között a nyomtatási feladat minősége alapján
Lehetőség van arra is, hogy különböző típusú médiákat fűzünk be a két tekercsadagolóba. Ez esetben automatikusan arra a tekercsre fog nyomtatni a nyomtató, amelyikben a megfelelő típusú médiát találja. Pld. az egyik adagolóba 90gr-os plakát papírt fűzünk, a másikba 250gr-os fényes fotó papírt. Amikor tervrajzot nyomtatunk elég a driverben a 90gr-os médiát beállítani, de nem kell tudnunk, melyik adagolóban van ez a papír, a nyomtató automatikusan arra fog nyomtatni. Fotó nyomtatás esetén, elég a fényes fotó papírt beállítani a driverben és függetlenül attól, hogy melyik médiát használta utoljára a nyomtató automatikusan a fényes fotó papírra fog váltani.

Automatikus váltás a tekercspapírok között az első tekercspapír lefogyása után
Amennyiben mindkét automata tekercsadagolóba ugyanaz a típusú és méretű tekercspapír lett befűzve. Lehetőség van rá, hogy nagyobb darabszámot nyomtassunk le egyszerre, mint amire 1db tekercspapír elegendő lenne. Pld: 100 db Szuper A1-es méretű plakátot kell kinyomtatni. Összesen 91,4m anyagra lesz szükség. Ehhez a feladathoz 2db 50m hosszú 90gr.-os plakát papírt szeretnénk használni. Nyugodtan elindíthatjuk a 100db plakát nyomtatását és magára lehet hagyni a nyomtatót, amikor az első tekercspapír lefogyott, automatikusan váltani fog a második tekercspapírra.

A két automata lapadagolóval felszerelt SC-T5200D és 7200D modellek az alábbi opciókkal bővíthetőek

- hardveres PostScript feldolgozó egység

- 36" (914mm) széles formátumú színes szkennerrel, melynek segítségével nagyformátumú rajzmásolóvá alakítható

- 320GB-os merevlemez bővítés

 

 

 

Letölthető PDF adatlapok:

Lényeges jellemzők

  • UltraChrome XD pigmenttinták: ragyogó élénk színű plakátok és tökéletes mély fekete szín
  • TFP PrecisionCore nyomtatófej: Kiegyensúlyozott eredmény és kiváló minőségű, megbízható nyomtatás
  • Alacsonyabb költségek: Nagy kapacitású tintapatronok a hosszabb üzemidőhöz, kisebb teljesítményfelvétel
  • Egyszerű használat: Jól áttekinthető LCD kezelőpanel és opcionális 320 GB-os merevlemez

Ajánlott opcionális kiegészítők

  • Epson CoverPlus 3 évre kiterjesztett helyszini garancia
  • 320GB merevlemez egység - C12C848031
  • Epson Postscript 3 Expansion Unit Tx200 sorozathoz - C11CD68301A0

Ajánlott opcionális szoftverek

  • AutoCAD LT: CAD tervezéshez és nyomtatáshoz
  • Adobe Lightroom: fotó nyomtatáshoz és RAW file konvertáláshoz
  • efi Fiery XF RIP szoftverek: Proof nyomtatáshoz
  • Mirage by DINAX: Kiterjsztett nyomtatási funkciók Adobe™ Photoshop™, Adobe™ Photoshop™ Elements, Adobe™ InDesign™, Adobe™ Illustrator™ és Adobe ™ Lightroom szoftverekhez. Pld: ICC profil készítés, bármilyen hosszú panoráma nyomtatás.

Ajánlott nyomathordozók